Vårens sista match

Imorgon spelar HBK sin sista match i Allsvenskan innan VM-uppehållet. Och det är en match som är det närmaste derby HBK kommer i Allsvenskan, nämligen match mot Helsingborg. Och det på bortaplan, alltså på Olympia. Förhoppningsvis är det en del HBK-supportrar som åker ner, särskilt som man halverade priserna de sista omgångarna innan uppehållet, även om inte jag ska det.

 

Helsingborg har haft en helt klart imponerande vårsäsong, och kommer att vara serieledare under uppehållet. Man har redan tagit ett litet grepp om förstaplatsen i årets allsvenska. För med bara en förlust, senast borta mot Kalmar, och två oavgjorda som kan man inte kalla deras vår för något annat än en succé. Och man har också ett gäng duktiga spelare som man måste hålla koll på. Däribland Marcus Lantz, hemvändande Erik Edman och Rasmus Jönsson. Så det gäller verkligen att man är på tårna i HBK redan från början, för annars är det oerhört tufft.

 

HBK kunde ju till slut ta en seger senast hemma mot Djurgården, 2-0, efter tre raka förluster innan dess. Men man åkte ju ur Svenska Cupen i tisdags efter förlust mot Ängelholm, 1-0. Så det känns väl inte helt stabilt trots segern senast i Allsvenskan. Och det gäller verkligen att hålla tungan rätt i mun imorgon.

 

Matchen senast mot Djurgården var helt klart ett steg framåt från matcherna därförinnan. Man visade en annan inställning och vilja. Men jag tycker fortfarande man har en del att bevis vad det gäller dessa delar innan jag kan andas ut. Man måste verkligen gå in i varje duell. För även om det var betydligt bättre senast så finns det än del var innan det är helt hundra. Och att man förlorade mot Ängelholm tror jag också var lite ett inställningsgrej. Det hade jag nog inte lagt så mycket kraft på om det bara hade varit en engångsföreteelse. Men det är det ju inte, utan det har ju varit dålig inställning i var och varannan match. Men imorgon ska det ju inte finnas någon anledning att inte vara heltaggade. Det är sista matchen innan uppehållet mot ett lag som är det närmaste derby man kan komma, som också är serieledare. Jag skulle i alla fall vara taggad. Och det viktigaste delen imorgon kommer nog att bli försvarsspelet, och där gäller det ju verkligen att ge allt i närkamperna. För jag tror ju absolut att HBK kommer att låta Helsingborg leda matchen, med man själva kommer att försöka gå på kontringar. Och då måste de se bättre ut i försvaret än vad det gjorde mot Djurgården. För även om man inte släppte in något mål i den matchen så var det ett gäng situationer det kändes en aning skakigt längst bak. Man hade tur att Djurgården inte utnyttjade det bättre. Och det var framförallt i mittförsvaret som det såg en aning instabilt, något man måste ha fixat till tills imorgon.

 

Anfallsmässigt så tror jag alltså att man kommer att jobba mycket på snabba omställningar. Och då gäller det att folk verkligen också vågar följa med upp i anfallen. För att det får ju inte bli för defensivt, utan man måste våga anfalla. Och det funkar ju inte att det bara är en spelare i straffområdet vid anfall. Och man måste hjälpa anfallare, så den inte blir ensam som det har blivit i ett par matcher. Passningsspelet måste ju också fungera, något som det ju också har varit lite si och så med under våren ibland. Gräset på Olympia tror jag är ganska bra, och man ska försöka hålla bollen utmed marken, och bara slå en långboll någon gång ibland, inte hela tiden. Och är även här måste man ju gå in ordentligen i duellerna.

 

Imorgon ska man ta ut det sista innan uppehållet. För sedan så har man ju nästa två månader till nästa allsvenska match. Så man har all tid i världen att vila, men inte imorgon. På är det bara 100 procent så är godkänt.

 

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0