Säkrat kontrakt!!!

Han bodde i Halmstad ett antal år under sin uppväxt. Idag sköt han HBK kvar i Allsvenskan. Marcus Ekenberg är namnet för dagen för alla HBK-supportrar.

 

För det var nog många HBK-anhängare som höll en lite blick på matchen mellan Mjällby och Åtvidaberg på Strandvallen i Hällevik idag. Vid en vinst för Mjällby skulle inte Åtvidaberg, som var det sista hotet för HBK i kampen om nytt kontrakt, ha någon möjlighet att ta sig förbi HBK. Men det började illa då Åtvidaberg tog ledningen i första halvlek, och höll det halvleken ut. I detta läge var alltså Åtvidaberg bara en poäng efter HBK.

 

Men i andra halvlek kunde först Mjällby kvittera. Och sedan kunde alltså Ekenberg slå in segermålet, med mindre en fem minuter kvar. I och med det så är Åtvidaberg alltså försatt fyra poäng efter HBK, med bara en omgång kvar att spela. Och värre för östgötarna är att man nu också är på direktnerflyttningsplats, och att Gelfe, som ligger på kvalplats nu, förvisso har samma poäng, men betydligt bättre målskillnad. Så det är där kampen om nedflyttning kommer att vara, och HBK över strecket behöver inte bry sig.

 

Detta innebär ju också att HBK kan gå in i matchen mot Djurgården lite mer avslappnade, då man bara kan ta placeringar, inte tappa någon. Skulle vara kul om man låter några av de yngre spelarna som inte få så många chanser under året få chansen. Hur som helst så är ju det viktigaste att HBK alltså kommer spela allsvenskt även nästa år, vilket blir det 50:e året i Allsvenskan och det 19:e året i följd. Så grattis HBK, och tack Mjällby!

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0