Seger i avslutningen

HBK lyckades snygga till placeringen en aning då man kunde besegra Djurgården idag med 2-0. Det innebar att HBK slutade på tolfte plats i år.

HBK ställde upp med denna startelva, som jag tror var formerad 4-4-2:

Kalle Johnsson

Ryan Miller, Richard Magyar, Tommy Jönsson, Per ”Texas” Johansson

Emil Salomonsson, Kristoffer Thydell, Michael Görlitz, Marcus Olsson

Anselmo, Joe Sise

Kändes väl lite redan från början att det var två lag som inte hade något förutom placeringar att spela om. Och att det var två lag som inte hade någon anledning att lägga sig på defensiven. Men det var i alla fall Djurgården som tog han om det större bollinnehavet. Men det var HBK som kändes som det hetare laget när man kom till anfall. För Djurgården kändes ganska uddlösa när de väl närmade sig straffområdet. Däremot så kändes det farligt nästan varje gång som HBK var framme. Men man kom trots det inte till så många skott. Djurgården hade en ganska bra period i mitten av halvleken då man trots allt fick lite tryck på HBK. Men man hade fortsatt svårt att få till det där sista framåt. Istället är det HBK som skapar matchens första riktigt stora chans. Det är Mackie som efter skott från Anselmo för nästan öppet mål på returen, men Touray i Djurgårdensmålet för tåspetsen på bollen när Mackie försöker lägga bollen vid bortre stolpen. HBK skapar också ett jätteläge en stund senare då Mackie kommer nästan fri tillsammans med Anselmo. Men Mackies försök till passning till Anselmo är helt värdelös, och det rinner ut i sanden. Men ledningsmålet ska komma för HBK. För efter 41 minuter så kan Görlitz snurra upp stackars Petter Gustafsson, hade en tung halvlek, till vänster i straffområdet och sedan placera in bollen bredvid Touray som inte riktigt når bollen. Gott för Görlitz, som bara hade gjort ett mål i år, mot Malmö borta i våras, innan idag. Också gott att få ett mål precis innan paus och kunna gå in halvtidsvilan med en ledning. Djurgården skapar ett par skott innan paus, men inte som ställer till några jätteproblem. Utan HBK ledde med 1-0 i halvtid.

Djurgården kommer ut lite mer taggade i andra halvlek och börjar en jakt på kvitteringsmål. Och börjar också skapa lite lägen. Och även om det flesta inte blir speciellt farliga egentligen så kändes det ändå som om Djurgården kom närmare ett kvitteringsmål. HBK fortsatte att kännas lite farligare när de väl kom fram. Men det var mycket Djurgården och man började också kom till en hel del skott. Djurgården tog också in veteranen Mattias Jonson för att få lite mer fart på offensiven. Men det är inte Djurgården som gör nästa mål, utan HBK. Det är Sise som kan ta med sig bollen efter kamp med en Djurgårdensspelare och komma helt fri med Touray. Och Sise gör inga misstag, utan sätter bollen säkert bakom Touray, 2-0. Sedan kändes väl matchen ganska avgjord med cirka 25 minuter kvar. Och det blir lite mer händelsefattigt. Och sedan tappade jag mottagningen under slutet av matchen, vilket gjorde att jag missade drygt sista tio minuterna. Men det ska inte ha hänt speciellt mycket under denna tid. Det mest intressant var väl nästan att HBK släppte in två allsvenska debutanter sista cirka en och en halv minut av övertiden, då först Marcus Antonsson bytte av Sise och sedan Viktor Ljung bytte av Emil. Men de kan inte ha hunnit göra så mycket på den tiden de var inne. Kul för dessa två killarna som kallades in sent till truppen efter återbud från Gus och Baqaj. Men de fick alltså i alla fall vara med på plan ner domaren blåste av matchen, och seger med 2-0 för HBK.