Sista matchen

Imorgon spelar HBK sin sista match i Allsvenskan för året. Besöker då Stockholm för att möta Djurgården på Stockholm Stadion. En match som alltså är sista chanser för i år att se Klubben, men det lär inte vara så många HBK-supportrar i Stockholm, speciellt inte som HBK alltså har fixat kontraktet.

 

Djurgården som började säsongen lite halvknackigt, men som har varit lite av höstens lag. Man har bl a slagit Malmö respektive Örebro under hösten, 1-0 hemma respektive 2-1 hemma, och spelat oavgjort borta mot Helsingborg, 3-3. Har de senaste två matcherna två oavgjorda mot Elfsborg och Gefle. Detta gör att man för tillfället ligger på sjunde plats med möjlighet att i praktiken ta en placering i sista omgången, Mjällby tre poäng förre har betydligt bättre målskillnad, vilket man säkert kommer att försöka göra. Och man har ett intressant lag, med spelare som Kennedy Igboananike, Daniel Sjölund och förre HBK-spelaren Sharbel Touma, som gör en match mot Djurgården riktigt tuff. Så det gäller att HBK är redo på en tuff match.

 

HBK hade ju en fin trend ett tag när man hade fyra matcher utan förlust, och två raka vinster. Men nu står man det tre raka förluster och ska försöka att snygga till det lite här i sista omgången. Men om man ska lyckas med det gäller det att man går in fullt ut i matchen, och inte tappar i inställning bara för att kontraktet är säkrat.

 

Som sagt har inte resultaten gått med HBK den senaste tiden. Men samtidigt så tycker jag ändå att man har visat på inställning i matcherna. Men om man tar matchen mot AIK så var man för nervösa, och mot Helsingborg så var taktiken fel tror jag, plus att Helsingborg helt enkelt var bättre. Så inställningen har inte varit felet. Men nu gäller det att man fortsätter att visa inställning även imorgon. För man får inte luta sig tillbaka bara för att kontraktet är säkrat och man inte längre har kniven på strupen. Utan nu gäller det att inte avsluta säsongen med fyra raka förluster, vilket ju inte är det bästa att ta med sig till nästa säsong. Och man har ju fortfarande chansen att ta ett par placeringar om resultaten för lagen ovanför går med HBK. Men om man inte satsar fullt ut kan de ju också finnas risk för stora siffror i baken. Så in och kämpa, för sedan för man sig ett par månaders ”semester”. Så det finns ingen anledning att spara på något krut. Och att den vågar trycka till ordentligt i närkamperna och inte stannar ett par meter framför motståndaren. Och att man redan från början går upp och pressar Djurgården. Senast mot Helsingborg hamnade man ju till en början alldeles för djupt ner i banan, vilket gjorde att Helsingborg fick mycket tid att spela runt i laget, och hade ju matchen totalt till en början. Sedan in andra halvlek så flyttade ju HBK ut spelet en aning, och fick direkt bättre koll på Helsingborg, även om det kanske lite berodde på att Helsingborg backa ner. Så det är kriga som gäller.

 

Och för man igång pressen defensivt, så kommer det även att hjälpa anfallsspelet. Och offensivt som vill jag imorgon se att man vågar anfalla, man har inte så mycket att förlora på det. Finns ingen egentlig anledning att söka ett oavgjort resultat, kommer man troligtvis inte vinna speciellt mycket. Bättre då att fylla på bra framåt och skapa större chans att få in några bollar. Att man tar löpningarna, även de för att hjälpa en medspelare. Och att man vågar söka lägen centralt och vågar skjuta. Sedan att man fortsätter försöker hitta sig fram utmed marken, även men någon längre boll då och då är okej, speciellt nu i november. Nu är det är sista chansen att visa något, så det är bara att släppa alla hämningar och bara ösa på och ge järnet. Så ordentlig press, verkligen gå in i närkamperna, springa till man stupar och gå på anfall och våga skjuta vill jag se. Imorgon ska HBK visa hur bra man egentligen är!

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0