Skön avslutning

HBK lyckades alltså vinna sista matchen för säsongen borta mot Djurgården med 2-0. Det gjorde att man kunde placera sig bättre än förra året, och framförallt så behövde man inte avsluta säsongen med fyra raka förluster.

Det märktes som sagt ganska tidigt att det inte fanns den där riktiga nerven i matchen. För det var ganska öppet spel redan från början, inget av lagen försökte backa hem ut utan båda försökte anfalla. Och även om det var Djurgården som hade ganska mycket boll så gjorde de inte så mycket av det. Man fastnade i princip alltid innan man kom till det ett riktigt läge. Då kändes alltså HBK mer farliga när man ställde om. För Djurgårdens försvar kändes ganska långsamt mot HBKs offensiva spelare. Framförallt så hade man svårt att stänga till sin högerkant, HBKs vänsterkant, där speciellt Mackie fick mycket ytor. Men inte heller HBK kom till de där riktigt farliga lägena till en början, men man kändes i alla fall närmare. Djurgården har en period i mitten av halvleken där man trots allt får lite kontroll på HBK, som inte kom till några riktiga anfall på ett tag. Men det övertaget varar inte allt för länge, utan HBK kunde hitta tillbaka igen. Och nu kom de riktigt farliga lägena. Och då framförallt Mackies med nästan helt öppna mål, men som han alltså missade. Och han missade också passningen senare som skulle ställa Anselmo helt fri. Men nu började det osa katt i alla fall. Och sedan kom då målet. Och det måste man ju säga att det var för alldeles för enkelt egentligen för Görlitz att ta sig fram till sitt skottläge. Väl där placera han bollen väldigt snyggt. Kändes trots Djurgården relativt större bollinnehav ändå ganska rättvist, HBK hade varit det hetare laget framför mål. Djurgården lyckades inte heller skapa så jättemycket innan pausvilan, utan HBK kunde ha 1-0 i halvtid.

Inför andra så började Djurgården som väntat pressa lite framåt för att få till ett kvitteringsmål. Men de där riktigt heta lägena saknades även nu för dem. Men man började i alla fall komma till ordentliga lägen som ändå gjorde en lite nervös. HBK tappade också lite i offensiven under andra halvlek, man hade ju trots allt ledningen. Djurgården gjorde också alla sina tre byten ganska tidigt i andra halvlek. Bl a så satte man alltså in Mattias Jonson, som man inte kommer ifrån är en riktig kämpe. Men han lyckades inte heller han fått till något. Istället kunde HBK i princip avgöra matchen med cirka 25 minuter kvar. Sise för med sig bollen efter duell med en Djurgårdenspelare och kan komma helt fri med och ganska enkelt rulla in bollen. Sedan kändes det, efter att Djurgården hade en bra frispark, som om de tappade lite i kraft. Som sagt så fanns inte riktigt den riktiga tändningen igår. Sedan vet jag inte förvisso hur det såg ut sista tio minuterna, i och med att mottagningen försvann. Men jag har fått uppfattningen att det inte var någon jätteanstormning. Utan HBK kunde ge Marcus Antonsson och Viktor Ljung chansen att känna på att få spela en allsvensk match.

Tycker att HBK ändå är det laget som visade bäst inställning igår. Djurgården kändes ganska oinspirerade egentligen och HBK kunde vinna matchen ganska komfortabelt. Kul ändå efter denna tunga säsong att man i alla fall får avsluta med en seger. Kan vara gott att ha den när försäsongen börjar. Men hade kanske varit kul om man hade låtit några av de yngre få lite mer speltid igår. Jag menar man hade ju 2-0 redan vid 25 minuter kvar. Då tycker jag att man kunde ha låtit kanske Joakim Wrele fått spela lite. Kanske en 15-20 minuter, eller i alla fall 10 minuter. Eller ha låtit Antonsson och Ljung fått komma in lite tidigare. Nu hinner de ju knappt känna på bollen. Det hade väl kunnat vara ett bra tillfälle för dem att visa att de ville ha ett A-lagskontrakt. Men det kan nog ändå varit inspirerande för dem att i alla fall ha varit med i en allsvensk match. Och kan det ha varit en indikation på att de är nära A-lagskontrakt? Återstår att se. Återstår också att se vilka andra spelare som kommer att vara kvar till nästa år, och vilka som lämnar. Mest intressant just nu är väl vad Anselmo väljer att göra. För även om han inte gjorde någon jättematch igår så vill jag absolut ha honom kvar. Han är den ändå riktiga målskytt HBK har. Sedan får vi se någon av Tommy eller Zvirre stannar till nästan. Lät på Tommy som om han kommer att ta ett beslut de närmaste dagarna. Annars var det alltså, trots att det inte var den mest betydelsefulla matchen igår, ändå gott att man visa vilja och vann. Nu för man väl ungefär två månaders egen träning innan man startar försäsongsträning i början av januari. Och det för en säsong i Allsvenskan även 2011, vilket känns riktigt gott.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"