AIK vann matchen

HBK lyckades inte ta chansen att säkra det allsvenska kontraktet ikväll. Utan det blev förlust med 2-1 hemma mot AIK, vilket gör att framtiden fortsätter att vara oviss.

HBK ställde upp med denna uppställning, med några oväntade namn:

Robin Malmkvist

Emil Salomonsson, Johnny Lundberg, Tommy Jönsson, Per ”Texas” Johansson

Anel Raskaj, Jonas Gudni Saevarsson

Emir Kujovic, Michael Görlitz, Marcus Olsson

Joe Sise

Matchen började ganska avvaktande med två lag som nog var lite spända. Men det var HBK som kom till några skott första tio minuterna, men inga av dem blev riktigt farliga. Men det var väl ändå HBK som startade lite bättre och som var det lag som hade oftare uppe på motståndarens planhalva. Men man kom alltså inte till så många lägen utan det blev mest boll en bit från mål. Men vid några tillfällen hettar det till. Bl a då Mackie faller inne i straffområdet efter en brytning från en AIK-spelare. Frågan var om tacklingen var riktigt regelrätt, kändes som om det var lite fifty-fifty ifall det var straff eller inte. Man har också ett par skott runt straffområdetslinjen som kunde ha blivit farliga, men som smet utanför. AIK hade väl ganska lite att komma med framför mål. Man spelade mycket ute på sin vänsterkant där Flavio hade ganska mycket boll, men det blev som sagt oftast inte så mycket av det. Utan istället var det en ganska chansfattig halvlek som ganska rättvist slutade 0-0.

Inför andra kändes det som om AIK flyttade upp spelet och började chansa lite mer. Det gjorde också att man fick lite mer av spelet. Och man hade också ganska tidigt i halvleken en nick, efter frispark, i ribban. På returen kan Robin styra ett skott över ribban.  Där var det riktigt farligt. AIK fortsatte att var det bättre laget och HBK fick nu svårare att ta sig framåt i plan. Det är väl Sise som har ett par skott. Men matchen kändes fortfarande ganska chansfattig trots de två lägena i början av halvleken. Men det skulle komma lägen. Efter dryga timmen kan Viktor Lundberg i AIK få bollen en bit utanför straffområdet och klipper till. Bollen ser inte helt otagbar men letar sig förbi Robin i målet. Och det stod helt plötsligt 1‑0 till AIK. Kändes oerhört tungt i och med att HBK hade känns ganska uddlösa tiden innan målet. Och det skulle bli ännu värre för HBK. För bara några minuter efter 1-0 till AIK så får AIK straff. Allt börjar med att Anel dräller med bollen, vilket till slut leder till ett inlägg som blir för långt, men där Mackie i försöker slå iväg bollen som är i midjehöjd, men träffar en AIK-spelare samtidigt. Svårt att se ifrån våra platser om det är straff eller ej, men det känns lite som om det är kamp om bollen i situationen. Men straff blev det i vilket fall. Och den sätter Kenny Pavey säkert, och helt plötsligt stod det 2-0 till AIK. En riktig uppförsbacke för HBK. Och man har ganska tungt att få till något riktigt tryck på AIK, i alla fall till en början. Man gör också två byten i närheten av målen. Först gick Emir ut och Anselmo kom in. Sedan gick Saevarsson ut och istället kom Guri Baqaj in. Och efter ett tag så började man ändå få till lite tryck mot AIKs mål. Och HBK fick också in en reducering till 2‑1 med ett par minuter kvar av ordinarie tid. Det var Anselmo som kunde nicka in en frispark från Görlitz. Och man öste sedan på sista minuterna, men trots ett par halvchanser så blev det aldrig riktigt farligt. Utan AIK kunde vinna med 2-1.