Dags för slutspurten

Efter två veckors landslagsuppehåll är det imorgon dags att gå in på slutspurten av Allsvenskan för HBK. För med fyra omgångar kvar så spelar HBK imorgon borta nere i Hällevik i Blekinge. Där ska man då möta Mjällby på Strandvallen, med en ändå ganska imponerande publiksnitt.

 

Mjällby har ju som nykomlingar verkligen imponerat och överraskat i år, då man har varit med i den övre delen av tabellen under hela säsongen. Och trots att man har tappat någon placering nu i slutet så ligger man trots allt sjua med bra möjligheter att ta ett par placeringar. Och man har också bra poängutdelning mot lagen runt omkring sig de senaste matcherna, 0-0 borta mot Göteborg och vinst 3-0 mot Djurgården hemma. Och det finns ett helt gäng bra spelare i Mjällby att se upp med. Ta bara spelare som Marcus Ekenberg, Tobias Grahn och Mostapha El Kabir så förstår ni vad jag menar. Så det kommer att bli en riktigt tuff match för HBK imorgon där det gäller att vara med redan från början.

 

HBK vann ju matchen innan uppehållet hemma mot BP med 2-0. Dessförinnan lyckades man ju också vinna bortamatchen mot Gefle 2-1 och få oavgjort 1-1 borta mot GAIS match innan dess. Men imorgon är det match mot ett lag som har en placering mycket bättre än dessa lagen, så det gäller verkligen att vara på tårna.

 

HBK fick ju en ganska enkel resa senast mot BP. För BP var inget vidare om jag ska vara ärlig. Men sedan så tror jag också HBKs tidiga ledningsmål spelade in en hel del, då HBK fick energi och självförtroende samtidigt som precis motsatsen skedde i BP. För segern kändes ju egentligen aldrig riktigt hotad. Imorgon blir det nog en hel annan sak då jag absolut inte tror att Mjällby kommer att göra en lika slätstruken match. Utan det gäller att man redan från första avspark är på hugget och försöker störa Mjällby.  Dessvärre så har ju inte det varit HBK starkaste sida den senaste tiden, förutom matchen senast mot BP då med ledningsmålet efter en minut. Men det kommer inte att fungera att starta på halvfart imorgon, utan det måste vara full fart från början. Och att man trots bortaplan vågar gå upp i banan och stressa Mjällby-spelarna, för att på så viss få dem att göra misstag. Hamnar man för långt ner så kommer man få det riktigt tufft imorgon. Men samtidigt måste man ju hålla koll på Mjällbys anfallare som är väldigt vassa om de får en chans. Så press men samtidigt se till att man har koll på så att anfallarna inte kan rinna igenom. Sedan hoppas jag att man fortsätter att ha samma inställning som man har haft de senaste matcherna, och inte slår sig till ro efter de senaste resultaten. För efter att man innan ju ofta gick in i matcher utan riktig fighting spirit, så hade man ju i matcherna innan uppehållet förstått allvaret i sin situation och verkligen gått in och krigat. Det måste man då fortsätta med, och våga gå ordentligt i närkamperna.

 

Sedan så måste man fortsätta kämpa offensivt och inte bli stillastående, utan hålla sig rörliga och ge bollhållaren flera alternativ. På det viset så kan man också hålla bollen på marken i en större utsträckning, vilket ju är en fördel för HBK. För de långbollarna blir det oftast inget av. Men någon boll då och då är som vanligt helt okej, kanske för någon som springer på djupet. Sedan också få med många i anfallet. För det räcker ju inte bara med en spelare i straffområdet vid ett inlägg t ex. Utan där måste det fyllas på. Men sedan så hoppas jag att man försöka ta sig till ännu fler avslut centralt. För det är fortfarande lite får många bollar som slåss in från kanten, och kan tas bort av försvaret. Utan våga ta sig in central och avlossa ett skott, även ibland om det skulle vara en bit till mål. För skjuter man inte så blir det inga mål. Så nu hoppas jag att man går in i matchen imorgon med samma glöd som man gjorde matcherna innan uppehållet, och att man vågar trycka till in närkamperna och vågar pressa Mjällby. Att man sedan också håller bollen utmed marken och vågar gå på skott. Så det är bara att släppa handbromsen och köra imorgon, och verkligen kriga enda in i mål.   

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0