Emir försvinner

Efter en tids spekulationer så ska Emir Kujovic i tisdags ha skrivit på för turkiska Kayserispor. Det innebär alltså att Emir lämnar HBK efter säsongen.

 

Med tanke på Emirs säsong så har det väl länge känns ganska rimligt att han skulle lämna efter säsongen i och med att hans kontrakt går ut. Men det som fick mig att definitivt tro att han var förlorad för HBK var ett par artiklar på FotbollDirekt.se för några veckor sedan. Först så ska Emir i en intervju till FotbollDirekt.se ha sagt att han inte visste var han hade HBK och att de inte ha visat något intresse att få till en förlängning med honom. Något som Lasse Jacobsson helt dementerade bara dagen efter till FotbollDirekt.se och sa att HBK hade gett Emir ett kontraktsförslag redan i maj. Efter dessa två artiklar så kände man att det nog inte var någon vidare bra stämning mellan Emir och HBK, och att de skulle mycket till för att Emir skulle skriva på något nytt kontrakt. Särskilt då han inte har fått så mycket speltid under framförallt andra delen av säsongen. Sedan kom det ytterligare någon artikel från Hallandsposten där Emirs agent, förre spelaren Hasan Cetinkaya, sa att Emir med 100 procents säkerhet skulle lämna HBK. Och även om Emir inte riktigt var lika övertygad så kändes det som om det var ett kontraktsförslag från en annan klubb som fattades innan han skulle lämna Klubben.

 

Och tisdags så blev det alltså klart. Emir ska ha skrivit på ett fyraårskontrakt med Kayserispor, som ligger trea i Turkiet. Ett kontrakt som ska vara värt 30 miljoner, inklusive sign-on bonus. Det gör att han enligt FotbollDirekt.se går från cirka 45 000 kr i månaden i HBK till runt 625 000 kr i Kayserispor. HBK går inte helt lottlösa trots att han lämnar som Bosman. Man ska nämligen enligt GT få hela tre miljoner i utbildningsbidrag.

 

Som sagt så var det ganska väntat att Emir skulle lämna. Och med den säsong som han har haft så har han ju inte bidragit med så mycket. Men samtidigt så vet man att det finns mycket potential i killen som han inte har fått ut. För han har ett bra skott och han har näsa för att hitta lägena, men det har han inte lyckas visa i år. Och jag tror att anledningen till att hans säsong har blivit som den blivit sitter en hel del i huvudet. För först tror jag han blev besviken över att inte få gå till Celtic. Sedan kändes det som om mycket av Emir självförtroende försvann efter den klara missen mot Elfsborg borta i andra omgången, något som han aldrig har lyckas återhämta sig ifrån då det har lett till nya missar och ännu mer tappat självförtroende. Så jag tror att det skulle ha blivit svårt för Emir att hitta rätt bana hos HBK i vilket fall. Och med de pengarna som Kayserispor erbjuder så hade HBK ändå aldrig haft en chans. Men HBK går som sagt ändå inte lottlösa ur flytten, utan får alltså vad det verkar alltså tre miljoner i utbildningsbidrag, vilket ju trots allt är en hel del pengar även om det inte ändrar på HBKs negativa ekonomiska utveckling. Men, men som sagt var det väntat och kändes ganska så naturligt, så det är bara att önska Emir lycka till!

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0