Förlust nere i Blekinge

HBK lyckades inte rå på Mjällby i dagens match på Strandvallen. Matchen slutade nämligen 2-0 till Mjällby efter två mål i andra halvlek.

HBK ställde upp som mot BP, alltså såhär:

Robin Malmkvist

Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Tommy Jönsson, Ryan Miller

Jonas Gudni Saevarsson, Mikael Rosén

Anel Raskaj, Michael Görlitz, Marcus Olsson

Joe Sise

Matchen startade ganska händelserikt med chanser från båda lagen. Framförallt så var det HBK som kom till lägen till en början, man hade fem skott på de första tolv minuterna. Av dessa var tre efter en hörna där först Sise har en bra nick som Mattias Asper i Mjällby-målet gjorde en fin räddning på. Men bollen går till slut till Anel som får till ett bra skott från dålig vinkel som Asper också kan styra bort, och till sist så kommer bollen ut till Emil en bit utanför straffområdet som drar iväg ett skott som går en bit över. Riktigt farlig sekvens för HBK. Och Sise skulle få ett läge till efter ett riktigt fint inspel, men kom inte riktigt rätt till bollen och lyckas inte få den på mål. Men HBK fortsatte att komma till skott, man kom upp i tolv stycken under första halvlek. Men Mjällby är inte alls ofarliga, även om de inte kommer till lika många lägen som HBK. Framförallt så kändes det farligt när Mostapha El Kabir får bollen, vet ju att han är farlig framför mål. Men spelmässigt är det ganska jämt halvleken igenom, med ett litet övertag till HBK som kändes en aning mer inspirerade till en början. Men om HBK har början av matchen så kommer Mjällby igång ju längre halvleken lider. Men HBK har ett par riktigt farliga lägen även i slutet av halvleken. Framförallt så får Görlitz ett gyllene läge då Asper blir riktigt pressad av Sise när han är ute för att slå iväg bollen, och han slår bollen till Görlitz som helt ensam har tid att lobba in bollen i det öppna målet. Men Görlitz har ju inte marginalerna med sig i år, utan han chippar bollen en bit över. Så det står 0-0 i paus

Även andra halvlek börjar ganska jämt. Men nu börjar Mjällby få mer och mer av spelet. Och man blir allt mer orolig över vad El Kabir ska göra. För även om han inte kommer till några jättefarliga chanser så fanns det intentioner på vad som skulle kunna hända om han fick ett läge. Men HBK sticker upp med jämna mellanrum och kommer till lite intentioner, men nu är det inte så många skott längre. Men man kommer till ett riktigt farligt läge med dryga timmen spelad. För efter en snygg fint av Mackie så kan han få lite utrymme på kanten och kan slå in ett låg boll in i straffområdet. Där inne släpper Sise bollen och efter en touch på en Mjällby-spelare så kan Saevarsson slänga sig fram och styr bollen rakt i stolpen. En jättechans för HBK. Men detta är lite startskottet för några bra minuter för Mjällby, och framförallt El Kabir. För på bara några minuter så har han tre skott. Först ett skott som går utanför. Sedan kan han på ett inlägg slå till på volley. Men Robin gör en superräddning och lyckas rädda bollen trots att han är på väg åt fel håll. Men härlig räddning för Robin såg man. Men glädjen varade inte så länge. För det blev tredje gången gillt för El Kabir. För efter ett inlägg från förre HBK-spelaren Jesper Westerberg kan han lura Emil och nicka in bollen. Så 1-0 till Mjällby. Mjällby hade ju också haft spelet ett tag innan målet, så helt oväntat kom det ju inte. Men samtidigt så hade HBK sätt över hela matchen var minst lika bra. Resten av halvleken så gör inte Mjällby mycket offensivt förutom ett skott i ribban. Men HBK lyckas inte heller skapa speciellt mycket. Med kvarten kvar byter man ut Anel och tar in Anselmo. Och han har ett par skott, men som båda långt över. Man byter också in Thydell istället för Gus med mindre en tio minuter kvar. Men inte heller det gör någon nytta. Utan istället kan Mjällby göra 2-0 på en kontring nästan tre minuter in på övertid, då det redan kändes som om matchen över. HBK får en sista chans på hörna men Asper kan rädda Sises skott, och Mjällby vinner med 2-0.