Nästa bottenkollega

Imorgon spelas nästa match för HBK i Allsvenskan. Och det är hemmamatch efter att två raka matcher har varit på bortaplan. På besök kommer Brommapojkarna uppifrån Stockholm. Och tyvärr så drar de nog ingen större publik, så publiksiffran kommer nog att vara ganska låg även imorgon, men hoppas ändå på någorlunda väder.

 

Brommapojkarna började årets säsong väldigt bra under våren och låg ganska högt upp när man gick till VM-uppehåll. Men även om man började bra i matcherna mot Mjällby i vändningen så har hösten sedan varit lite tyngre och man har halkat ganska långt ner i tabellen, ligger just nu på femtionde plats. Men man har trots allt gjort en del bra matcher, som matchen senast då man fick oavgjort mot Elfsborg. Och man har trots allt spelare som spännande Miiko Albornoz, tekniske Dalil Benyahia och talangfulle Kritoffer Nordfeldt i målet som kan ställa till det. Så det gäller att HBK är på tårna, för det kommer att bli en tuff match imorgon.

 

HBK lyckades ju vinna matchen senast mot Gefle med 2-1, efter två raka oavgjorda matcher mot GAIS och Örebro innan dess. Men det kommer att krävas att man går in minst lika starkt imorgon om man ska rå på BP.

 

HBK lyckades alltså till slut få ett bra resultat på konstgräs senast mot Gefle. Det tror jag har stärkt självförtroendet lite. Men imorgon är det ny match och då gäller det att man tänder till igen. För att man har ju visat en bättre inställning de senaste matcherna. Och det gäller att man har minst lika bra inställning imorgon, men även resten av matcherna. Att man vågar sätta press på motståndarna, och på så vis ge dem lite tid att ta beslut. Och här har vi trots allt en sak som kunde ha varit bättre de senaste matcherna, speciellt i början av matcherna. För att både mot GAIS och mot Gefle senast så kom man inte upp i den press från början som jag hade hoppats på. Istället så kändes det som om det var motståndarna i båda dessa matcher som tog tag i matchen första minuter. Så imorgon vill jag alltså se att man går ut och pressa BP redan från början och inte ger dem någon chans att få kontroll över matchen. Och speciellt som man är hemmalag också HBK så ska man ta hand om taktpinnen redan från början. Sedan måste man också fortsätta gå in ordentligt i närkamperna. Det är också något som har blivit bättre den senaste tiden. Man smäller på lite mer och det gör ju det tuffare för motståndarna, som inte har lika lätt kan ta sig fram. Utan istället får de vara beredda på en smäll från en HBK:are. Sedan får ju såklart inte detta gå över styr eller leta till riktigt fula tacklingarna, men tufft får man gärna spela ibland för att hindra motståndarna. Så förhoppningsvis så kan man fortsätta visa samma attityd och inställning även imorgon.

 

Offensivt så gäller det såklart då att man visar inställning och springer, vilket man alltså gjort bättre de senaste matcherna. Men man måste ju även fortsätta göra det och inte bli stillastående. Och sedan komma till lite fler avslut än vad man gjorde mot Gefle. För även om man hade mycket boll så noterades man inte för så många avslut som man borde med det bollinnehavet. Att man då, som jag har sagt tidigare, vågar komma in centralt och skjuta och våga skjuta från lite distans. För man använder sig mycket av inlägg, kanske lite väl mycket, även om både målen senast kom efter bollar utifrån kanten och in i straffområdet. Också att man fortsätter att försöker hålla bollen mest på mattan och bara slår en högre boll då och då. Så allt som allt vill jag se fortsatt vilja och attityd, att man löper och går in i närkamperna, och sedan vågar gå på skott och hålla bollen utmed marken. Så kom igen nu Klubben, visa vad ni kan imorgon, kämpa och slit, och ge inte BP någon chans!

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0