Pressade regerande mästare på besök

Imorgon spelar HBK sin näst sista hemmamatch i Allsvenskan för i år, tredje sista match allt som allt. Det är AIK som kommer på besök i en oerhört viktig match för båda lagen. Trots det tror jag det allt kyligare vädret och risken för regn, och placeringen såklart, gör att det blir en ganska dålig publiksiffra även imorgon.

 

AIK är som sagt regerande mästare efter att ha vunnit Allsvenskan ifjol. Men i år har man haft det tyngre och ligger precis ovanför kvalstrecket, på samma poäng som Åtvidaberg på kvalplats, och med fyra poäng upp till HBK. Men man tog en oerhört viktig seger senast hemma mot Gelfe (2-0), som säkert har gett AIK lite mer självförtroende. Och man ska ha spelat ganska bra under hösten trots sämre poängutdelning. Och det kommer att komma ett lag som kommer slåss med näbbar och klor för sitt allsvenska existens imorgon. Och spelare som Muhamed Bangura, Flavio och Viktor Lundberg kan mycket väl ställa till det. Så det gäller verkligen att HBK är på tårna imorgon, för AIK kommer att göra allt i sin makt.

 

HBK fick ju stryk senast mot Mjällby med 2-0 nere på Strandvallen efter ett antal bra resultat. Det innebär att HBK återigen ligger lite nervöst till och kontraktet är inte på något vis klart. Utan det gäller verkligen att HBK ger allt imorgon för att inte hamna ännu sämre till.

 

HBK förlorade alltså senast mot Mjällby. En ganska jämn match där Mjällby drog det längsta strået. Det efter en del oskärpa från HBKs sida. För man började matchen ju ganska bra, men tappade helt och hållet i andra halvlek. Och man hade ingenting alls att komma med i jakten på kvittering i slutet, vilket var ganska oroväckande. Så imorgon vill jag som vanligt se ett HBK som krigar för allt man har, för det kommer AIK att göra. Att man går ut och tar tag i spelet från första sparken och inte ger AIK någon möjlighet att bli det lag som får styra spelet. Att man direkt sätter press på AIK-spelarna när de får bollen och genom att ge dem lite tid att ta beslut få dem att göra misstag och tappa bollen. Att man vågar gå upp ganska högt upp och störa dem. Sedan att man verkligen tar löpningar för varandra och inte bli stillastående och passiva, varken defensivt eller offensivt. Att man verkligen tar kampen i varje närkamp och inte viker ner sig, utan är beredd att ta lite stryk för laget. För imorgon kommer det att bli en match med mycket kamp då denna årstid inte brukar bjuda på de bästa planerna. Särskilt inte med tanke på det vädret som har varit den senaste tiden med mycket regn. Nu hoppas jag förvisso att man har haft planen täckt under allt regn, men det kan nog vara lite sämre plan ändå. Så det kommer nog inte att finnas så mycket möjlighet till finlir, utan istället blir det nog mycket kamp. HBK har ju ändå visat prov på ganska bra inställningen den senaste tiden, Mjällbymatchen var väl inte riktigt lika bra som matcherna innan men ändå betydligt bättre än för några månader sedan. Och även imorgon kommer man att behöva visa attityd och vilja.

 

Sedan måste man våga mer offensivt. Senast blev det väldigt uddlöst i andra halvlek då man knappt kom till något läge alls. Återstår ju alltså att se hur planen ser ut imorgon, men det är ju alltid en fördel om man kan använda sig så mycket som möjligt att marken när man spelar. Men man måste ha en större skärpa från för mål än vad man hade mot Mjällby, för då hade man ju ändå ett några chanser som man kanske skulle ha satt. Sedan sköt man ju faktiskt en del senast vilket var positivt, hoppas man fortsätter med det, men att man får bättre träff på bollen. Annars gäller det att man vågar satsa framåt och inte blir för fega, utan vågar fylla på framåt och inte lämnar anfallaren ensam längst fram. Så imorgon kommer att bli en väldigt tuff match där man i HBK måste visa vad man går för. Det gäller att man visar inställning och ger allt i varje situation. Att man hjälper varandra och vågar gå offensivt, även om man inte får bli för offensiva. Så det är bara gå in imorgon och ge allt från första till sista signalen.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0