Seger mot BP

HBK lyckades idag besegra Brommapojkarna på Örjans vall. Det med 2-0 efter ett tidigt mål som gav vind i seglen.

HBK ställde upp såhär:

Robin Malmkvist

Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Tommy Jönsson, Ryan Miller

Jonas Gudni Saevarsson, Mikael Rosén

Anel Raskaj, Michael Görlitz, Marcus Olsson

Joe Sise

Snacka om drömstart för HBK. För redan efter en minut så hade HBK tagit ledning. Det var Sise som kunde ta sig förbi ett par passiva BP-backar och slå in bollen. Bra av Sise att kämpa sig fram, men är man nog inte speciellt nöjda i BP efter insats i backlinjen. Men gott att få 1-0 direkt och på så viss bli av med lite av nervositeten. Och HBK var också laget som tog tag i spelet. BP kändes en aning chockade av starten på matchen och var väldigt bleka till en början. Men efter en bra start från HBK där man var betydligt bättre än BP, så tappade man lite sedan. BP kunde då komma in i matchen mer och mer och börjar så småningom ta sig fram. Men även om man fick mer att säga till om, och var oftare uppe på offensiv planhalva, så hade BP ändå svårt att skapa några vidare chanser att bli nervös över. Men ändå så vet man ju aldrig vad som kan hända om man får en ordentlig chans. Men HBK började väl ändå få upp farten lite bättre igen fram emot slutet av halvleken. Och då fick man också utdelning igen. För med lite mindre än tio minuter till paus så kommer även 2-0 till HBK. Det är Saevarsson som kan ta emot bollen centralt och skjuta från precis utanför straffområdet förbi Nordfeldt i BP:s mål. Kändes gott att ha två bollar att gå på i och med att BP alltså hade fått mer att säga till om. Men sedan händer det egentligen inte så mycket mer innan pausvilan. Utan HBK kan ganska enkelt reda ut tiden fram till halvtidsvilan. Så stod alltså 2-0 till HBK i paus.

När andra halvlek sparkade igång så var det med ett BP som spelade mer offensivt och försökte ta sig fram mer. HBK däremot började allt mer spela på sin ledning och hade inte samma anfallsvilja. Utan BP kan komma till en del lägen, och något blev ganska farligt. Framförallt så har man en boll i stolpen. Men man kommer inte till något kvitteringsmål, utan blir mer och mer desperata. HBK ligger alltså ganska lågt nu och ger sig inte till så många anfallsattacker. Det är mest långbollar på Sise som för arbeta mycket själv. BP försöker med några byten få till en bättre offensiv. Men det känns som om det oftast fattas det sista för BP. Man har ingen som man kan göra det där framme. Så det blir ganska tråkigt spel under hela andra halvlek. Utan tiden går utan att bli några större chanser. Med kvarten byts Sise ut och Texas kom in. Kändes som ett defensivt byte då Mackie går upp på topp och Texas tog vänsterkanten. Men det kändes som om BP tappade hoppet lite i slutet av matchen, och i slutet var det två lag som bara väntade på slutsignalen. Men precis innan matchen tog slut kom det in en allsvensk debutant. För Jocke Wrele fick göra sina första minuter i Allsvenskan. Riktigt kul för Jocke även om det bara blev typ två minuter på plan. För sedan blåstes matchen av, och HBK hade vunnit med 2-0.