Sista hemmamatchen i år

Imorgon kliver HBK in för sista gång på Örjans vall den säsongen för att spela allsvensk fotboll. Och det är inte vilka som helst som man möter, utan Helsingborg. Ett Helsingborg som jagar SM-guldet och matcherna mot Helsingborg är ju det närmaste man kommer derby för HBK i Allsvenskan. Så förhoppningsvis gör detta att det trots allt kan bli lite folk imorgon.

 

Som sagt som är Helsingborg i högsta grad med i slaget om SM-guldet, med lika många poäng, men med sämre målskillnad en ledande Malmö. Så Helsingborg har verkligen haft en säsong som överträffat de flestas förväntningar på dem. De har bara förlorat, och tappat poäng i, två matcher av de åtta senaste matcherna, var av en var borta mot Malmö. Så det är ett riktigt formstarkt lag som kommer till Örjans vall imorgon. Och bara anfallare som Alexander Gerndt, Erik Sundin och Rasmus Jönsson gör en orolig, och då finns det en hel del spelare till som är riktigt bra. Så det kommer att bli en riktigt svårt och tuff match för HBK imorgon, då Helsingborg inte kommer att bjuda på mycket.

 

HBK som för några matcher sedan hade en riktigt lovande trend. Men två raka förlust mot AIK senast med 2-1 och matchen innan med 2-0 mot Mjällby gör att HBK här en lite jobbig position, där det är väldigt ovisst ifall HBK som spela allsvensk fotboll även nästa år. Och morgondagens match är ju bland de svåraste matcherna som finns i år, så det kan bli jobbig imorgon också.

 

HBK åkte alltså på en väldigt tung förlust senast mot AIK. Det var en ganska slätstruken match nästan rakt igenom från HBK, förutom kanske slutet då man fick lite tryck på AIK. Trots det som var man det bättre laget i första halvlek mot ett väldigt försiktigt AIK. Men när AIK släppte lite på bromsen i andra halvlek så kunde de lätt ta över matchen. Imorgon går det inte att bete sig som senast, då kommer det göra väldigt ont mot ett väldigt giftigt Helsingborg. För jag menar deras anfallsspelare gör en väldigt nervös. Och de måste man hålla koll hela matchen. Sedan måste man trots deras skicklighet försöka pressa Helsingborg ganska högt så det inte får igång sitt passningsspel, för då blir det farligt. Och att man inte backar när Helsingborg anfaller och ger spelarna skottutrymme. Sedan måste man förvisso inte ge Helsingborgs snabba offensiva spelare chans att ta sig in bakom backlinjen, för HBK lär inte vara så snabba längst bak. Så det gäller förstås att värdera lägena, men man ska inte ha en grundinställning som är att ligga i knäet på målvakten. Sedan kommer det också att vara viktigt att man trycker till i närkamperna för att på så viss stoppa Helsingborg in sina anfallsförsök. För det kommer krävas mycket kamp imorgon, för planerna blir ju inte bättre, så jag tror att Örjans matta kommer vara lite ojämn imorgon. Så det är bara att gå in rejält, springa allt man har och kämpa.

 

Sedan måste man våga anfalla, och våga fylla på med spelare när man får läge. För blir man för defensiva så kommer man få väldigt svårt att skapa något överhuvudtaget imorgon. Jag menar inlägg där det bara finns en HBK-spelare inne i straffområdet t ex, kommer i princip alltid kunna lösa av Helsingborg utan några större bekymmer. Så det gäller att man inte blir för rädda för Helsingborg, utan man måste fylla på. Det var det som gjorde skillnaden för AIK senast, att många vågade följa med i anfallen i andra halvlek, och gjorde det svåra för HBK att försvara sig. Och att man sedan ställer upp och tar löpningar för varandra, och inte blir för stillastående när man får anfallsläge. Sedan måste man återigen försöka skjuta lite oftare. Bollen kan nog ganska lätt få en konstig studs i gräset imorgon, och ställa målvakten. Så att man vågar skjuta kommer nog att vara ganska viktigt. Matchen imorgon kommer att bli oerhört tuff, kan inte vara något annat mot en guldkandidat. Men man måste ge järnet från början och inte vika ner sig, utan löpa, kriga och hjälpas åt både offensivt och defensivt. Så kom igen Klubben, visa att ni är bättre än ni har visat de senaste matcherna!

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0