Ännu en blöt hemmamatch?

HBK spelar imorgon åter hemmamatch i Allsvenskan, denna gång mot Örebro. Och precis de senaste hemmamatcherna så kan man inte riktigt lita på vädret. Enligt SMHI:s rapport just nu ska det förvisso inte bli något regn under matchen, men det kan ju snabbt ändra sig. Och ovissheten kan nog också göra att vissa väljer att stanna från morgondagens match, så ingen jättepubliksiffra imorgon heller misstänker jag.

 

Örebro har haft en riktigt fin säsong hittills och är enda uppe på tredjeplatsen i Allsvenskan. Det är nog en placering de får satsa på att behålla då avståndet till toppduon är dryga tio poäng. Men man har ändå visat prov på riktigt bra prestationer, så som storsegern mot Helsingborg för några veckor sedan. Och med spelare som Nordin Gerzic, Roni Porokara och Kim Olsen så känns egentligen inte sådana prestationer speciellt konstiga. Man är nog sedan ganska revanschsugna efter förlusten senast mot Djurgården. Så det kommer att bli en riktig svår motståndare för HBK imorgon.

 

HBK som helt rättvist åkte på en 2-0-förlust senast. En match där man inte alls kom uppe i något spel som ens var in närheten av matchen innan mot Kalmar, som man ju vann. Så man kommer att behöva höja sig ett antal klasser imorgon.

 

Matchen senast mot Häcken var verkligen inget att hänga i julgranen. Inställningen var väl i det närmaste pinsam egentligen, och så irriterad som Lasse såg ut i paus har jag nog aldrig sett honom. Tror att man fick höra både det ena och det andra under och efter matchen i HBK. Och det är ju helt rätt. För att förlora för att man inte är tillräckligt duktiga eller inte kan spela lika bra fotboll som motståndarna, det är en sak. Det kan man ju ändå köpa. Men att förlora för att man inte går in fullt ut och inte visar någon som helst inställning, det är helt oacceptabelt. Hoppas man verkligen har fått in det i spelarnas huvud under veckan. För du kan aldrig komma ifrån en match där du inte har visat någon attityd med hedern i behåll. Så imorgon är det verkligen järnet som gäller från alla spelarna. Och de som inte ger det kan lika gärna sätta sig på bänken. Sedan måste man också våga tryck till mer i duellerna, det är alldeles för mesigt. Framförallt så är det ju defensivt där motståndarna får alldeles för mycket utrymme till att få göra som de vill. Där vi jag alltså se att man går betydligt tätare och visar att de ska göra ont att möta HBK. Det ska såklart inte gå till överdrift, men en liten smäll på motståndaren lite här och där hade inte skadat. För som det är nu så får motståndarna komma alldeles för långt utan att någon HBK-spelare rör honom. Så jag vill också ha högre press där man ger motståndarna mindre utrymme, och då också kan vinna bollen högre upp i planen och sedan snabbare ställa om till anfall.

 

Och väl framme i anfallet så ska det gå fortare än vad det gjorde förra matchen. Då var det alldeles för stillastående och man kom ingen vart. Så betydligt mer spring i benen och löpningar inte bara för sig själv utan för sina medspelare också. Sedan att man högre kvalitén på passningarna som inte var allt för bra alltid senast. Återstår att se hur planen är imorgon, hur blöt den kommer att vara, men det är ju alltid en fördel om man försöker ta sig fram utmed marken och inte lägger för många höjdbollar. Och sedan är det mer i banan när man kommer framåt, och att man skjuter. Men när det kommer till kritan så är det viktigaste imorgon utan tvekan att man kommer in på plan imorgon helt fokuserad och beredda att ge allt för laget. Så nu är det dags att vakna Klubben, och kämpa till sista droppen!

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0