Då var det konstgräs igen

Imorgon är det återigen dags för HBK spela en viktig match i Allsvenskan. Man ska till Allsvenskan nordligaste arena, Strömvallen i Gävle. Där ska man då möta Gefle, det då på konstgräset som finns på Strömvallen, vilket är lite oroande.

 

Gefle som efter segern mot Brommapojkarna för två omgångar sedan åkte på en förlust senast mot Örebro borta. Men Örebro på hemmaplan är ju ett helt annat Örebro på bortaplan. Och Gefle kommer ju att kämpa med näbbar och klor om varje poäng de kan få med tanke på att de också har en ganska tuff position nere i botten. Så det är helt klart ett svårt motstånd för HBK imorgon. För en gammal räv som Hasse Berggren vet man aldrig med, Jonas Lantto kan absolut blixtra till och Jakob Orlov har ju kallats en nya Johan Oremo och har ändå fått in en del bollar in sin debutsäsong. Också har man ju det med konstgräs som Gefle helt klart har större vana vid än HBK, speciellt sitt eget på Strömvallen. Så det kommer helt klart att bli tufft.

 

HBK fick ju med sig en poäng senast mot GAIS, precis lika många poäng som man fick mot Örebro. Men det är ett tag sedan man tog sin senaste vinst, närmare bestämt nästan en hel månad. Och att det är på konstgräs imorgon gör ju att det blir svårare även imorgon.

 

Som sagt, matchen imorgon är på konstgräs. Och det är ju inget underlag som HBK gillar precis. Och visst studsar bollen lite annorlunda på konstgräs och så vidare. Men jag tror att det sitter lika mycket mentalt att man inte har presterat på konstgräs. Så det viktigaste tills imorgon är nog att inte försöka tänka på sin statistik på konstgräs, bara ett mål hittills på det underlaget, utan bara gå ut och köra. Och verkligen köra på ordentligt och ge järnet, och det redan från första sparken. För det är något som man har varit dåliga på att göra sett över alla bortamatcher, och senaste mot GAIS var inget undantag. För där kunde ju GAIS ganska så enkelt snabbt ta hand om spelet, och HBK gjorde ingen riktig satsning för att ta tag i det hela. Och det har man inte råd med i den situation man är i. Utan det gäller att man redan från början sätter press på Gefle-spelarna och inte ger dem någon chans att få igång något tryck framåt. Och man måste också gå in ordentligt i närkamperna. Det tycker jag trots allt faktiskt att man har gjort lite mer de senaste två matcherna, och då framförallt i matchen mot Örebro. Och man har ju faktiskt fem varningar på bara de två senaste matcherna, vilket ur HBKs synvinkel är ganska mycket. Sedan om det är något som är positivt egentligen vet jag väl inte, men det väl ändå en liten indikation på lite hårdare spel. Men ska ju absolut inte sträva efter att få kort, det vill jag poängtera. Men i alla fall så hård press redan från början imorgon, och gå in ordentligt i duellerna.

 

Sedan om man ska se offensivt så bör man ju trots allt använda sig av spel på marken även om det är konstgräs, och det kanske skiljer lite mot naturgräs. Men sedan tycker jag ju att man ska fortsätta med en del crossbollar som de längst upp kan springa på. Fast som jag sa senaste så bör man ju sett till att ha en del spelare med i offensiven, och t ex fler inne i straffområdet vid inlägg och liknande. Och att man fortsätter att ta skott och försöker leta sig in i mitten ibland och inte alltid tar till inlägg. Också slappna när man kommer till lägen och inte stressar upp sig och därför missar. Utan lugn och koncentration framför mål. Också ska man ju kämpa lika mycket framåt som man gör bakåt. Också då vara med från början. Så jag vill inte se några halvdana beslut de första minuterna (eller någon annan gång under matchen), utan kamp, kamp, kamp från start till mål.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0