En poäng för HBK

HBK spelade idag oavgjort 1-1 mot Örebro på Örjans vall. En match med en hel del kamp där slutresultat egentligen var ganska rättvist.

HBK ställde upp med detta manskap:

Robin Malmkvist

Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Tommy Jönsson, Ryan Miller

Jonas Gudni Saevarsson, Mikael Rosén

Anel Raskaj, Michael Görlitz, Marcus Olsson

Joe Sise

HBK sätter fart redan från star och har matchens absoluta start, och hade ett litet övertaget i början av matchen tycker jag. Framförallt så är det Sise som startar matchen väldigt aktivt och tar många löpningar. Kommer också till några lägen som kunde ha blivit riktigt farliga. Men Örebro är inte ofarliga de heller utan kommer också fram en del. Men det känns ändå som om man har hyfsat koll på läget. Så det känns ändå som en positiv start på matchen och att HBK-spelarna verkligen är beredda på att springa en hel del. Men visar en härlig kämpavilja som ofta ger resultat genom vunna bollar. Men spelet jämna väl ut sig när det har gått en stund av halvleken, och Örebro letar sig fram lite oftare. Men HBK kommer till ett jätteläge efter 34 minuter då Sise visar sin teknik och tar sig förbi ett par spelare och fram till mål, men träffar målvakten med sitt skott. Och bara ett par minuter senare så kommer Örebros ledningsmål. På ett fint framspel kan Örebros Per Johansson snyggt ta ner bollen och sätta den otagbart för Robin. 0-1, vilket kändes tungt, särskilt efter det missade läget bara minuterna tidigare. Sedan vet man ju vad som brukar hända när HBK kommer in underläge. Men HBK-spelarna fortsätter att kriga efter baklängesmålet. Och man får också belöning för det precis innan paus då Mackie, efter en väldigt fin boll av Anel, kan kallt chippa bollen över målvakten till 1-1. Skönt att ha med sig det in i pausvilan. Så det stod alltså oavgjort när man gick in för pausvila.

Känns som om HBK tar med sig energi från kvitteringsmålet in i andra halvlek och det känns som om det är HBK som tar tag i starten på andra halvlek. Och man lyckas också komma till en del lägen som mycket väl kunde ha resulterat. Men även Örebro kommer fram lite då och då. Och Örebro får väl mer och mer att säga till om ju längre halvleken går. Och är det HBK som har början av andra halvleken så är det definitivt Örebro som har slutet på den. Man trycker ner HBK längre och längre ner i banan ju längre halvleken går. Matchen präglas nu också av lite mer fysiskt spel och lite tjafs mellan lagen. HBK väntar med att göra sitt första byte fram till att det är mindre än tio minuter kvar av full tid, Då byts Mackie ut och Texas kommer in. Känns nu som om HBK mer bevakar sin poäng och tar lite tid på sig när man kan. Ännu mer maskning blir det efter att Zvirre blir målchansutvisad. Svårt att se vad som riktigt händer i situationen, Zvirre och en Örebrospelare kämpar om bollen och båda faller. Det är väl inte omöjligt att Zvirre drar ner honom. I så fall, hade han inte gjort det så hade Örebrospelaren kommit helt fri, och då hade man kanske förlorat matchen. Och hellre att man åker ut för att man hindrar ett friläge någon minut innan fulltid än på något annan mer fult och onödigt. Detta plus att Görlitz får en smäll någon minut senare gör att HBK spelar med två man mindre en minut eller något precis i slutet. P g a utvisningen byter man också in Johnny istället för Anel för att täppa till bakåt. Även Örebro får en spelare utvisad precis i slutminuterna. Det var HBK-bekante Samuel Wowoah som fick sitt andra gula kort. Men det blir inga fler mål, utan matchen slutat 1-1.