En poäng igen

HBK kunde till slut få med sig en poäng från matchen mot GAIS. Det är efter att man sent kunnat kvittera till 1-1 som blev slutresultatet.

HBK ställde upp med detta lag som var positionerade ungefär såhär:

Robin Malmkvist

Emil Salomonsson, Johnny Lundberg, Tommy Jönsson, Ryan Miller

Jonas Gudni Saevarsson

Anel Raskaj, Mikael Rosén, Michael Görlitz

Emir Kujovic, Marcus Olsson

GAIS var det laget som direkt i matchstarten tog initiativet och kom till avslut redan på första anfallet. Och man fortsatt sedan också vara det laget som styrde spelet. HBK hade svårt att komma fram till något sammanhängande anfallsspel. Man hade bara tre skott på hela första halvlek. Utan det blev alltså mycket spel på HBKs planhalva. Det dröjde bara 20 minuter innan GAIS kunde ta ledningen. Det efter en frispark som Björn Andersson kan nicka in. Det kändes rätt tungt. För även om GAIS hade mycket boll så skapade man inte speciellt många lägen de heller egentligen. Utan Robin kunde rätt så lätt avvärja de som han behövde. Ska väl också sägas att GAIS bara hade två skott på mål, och ett var då målet. Men genom att man hade bollen så pass mycket som man hade, och HBK fick mest ställa in sig på att jaga boll, eller tappade den ganska så snabbt när man väl fick tag på den, så hade HBK väldigt svårt att få igång någon vidare kvitteringsjakt. Så när matchen blåstes av för halvtidsvila så stod det alltså 1-0 till GAIS.

Inför andra halvlek så byttes Emir ut, och Anselmo kom in. Och Anselmo visade redan från början bra intentioner. Och HBK kom också in i andra halvlek med en helt annan anfallsvilja och tog direkt tag om taktpinnen. Och man skapade också ganska så direkt en del chanser. Framförallt så var det då Anselmo som visade vägen och som var nära flera gånger. Då mest som framspelare faktiskt då han var nära flera gånger att ge medspelarna riktigt bra lägen. Och tio minuter in i halvleken så kommer HBK:s stora chans då Anel kan dra till från utanför straffområdet. Bollen går klockrent i stolpen, där var det riktigt nära. HBK fortsätter att anfalla och kämpar för att få in kvitteringsmålet. Men pressen avtar väl lite i mitten av halvleken, även om GAIS börjar bli mer och mer försiktig och bevakar sin ledning. Med kvarten kvar så försöker HBK få till ytterligare anfallskraft då man byter ut Gus och tar in Baqaj som går upp på topp, och Anselmo kanske faller ner en aning. Men tiden blir bara knappare och knappare för HBK. Men i den 84:e minuten slår Anel in en boll i straffområdet som går förbi alla utan Tommy som ensam vid bortre stolpen kan trycka in kvitteringen. Ett oerhört skönt mål som faktiskt kändes välförtjänt efter HBK andra halvlek. GAIS får nu lite svårt att ställa om efter att haft ledningen så länge, och det är HBK som är närmast att även ta ledningen i slutet. Men det blev inga fler mål, utan matchen slutade 1-1.