En poäng till slut alltså

HBK lyckades alltså komma tillbaka precis i slutet igår mot GAIS. För det dröjde ju ända fram till det var mindre en tio minuter kvar innan kvitteringen kom.

HBK fick inte den start jag ville att de skulle ha igår. För GAIS började ju trumma på redan från avspark, och hade alltså ett skott i första anfallet tror jag. Och det var ju hur jag ville att HBK skulle starta matchen, med fullt kraft redan från första sparken. Och jag hade faktiskt också lite förhoppningar på att man skulle kunna få en hyfsad start. För GAIS brukar. vad jag hade hört innan matchen, ofta starta matcherna lite sämre. Och HBK har ju trots en del mindre bra resultat ofta ändå fått till en ganska bra inledning de första 10-15 minuterna, för att sedan tappa. Så det kändes som om HBK faktiskt skulle kunna ta lite tag i början av matchen. Men det kändes som om man alldeles för lätt gav initiativet till GAIS och inte gick med riktigt samma kämparglöd som man gjorde mot Örebro. Och det gjorde mig irriterad, för det finns ju där hos spelarna, men de visar inte det. Men GAIS kändes inte så farliga till en början. Ganska misslyckade fasta situationer som försvaret och Robin rätt lätt kunde ta hand om. Men i samma stund som kommentatorerna kommenterar det, jag då kommer det en bra fasta situation och Björn Andersson kunde nicka in en frispark. Det kändes som om det var GAIS första riktiga läge, så det kändes inte riktigt bra. Och GAIS hade ju ganska bra koll på matchen också och HBK kunde inte skapa speciellt mycket. Visst kom man fram till något anfall då och då, men det kändes inte som det blev speciellt farligt så många gånger, och man kom inte till speciellt många skott. Utan det kändes ganska tungt i halvtid, även om jag tyckte man var bättre än mot Häcken.

Men man kom ut som ett annat lag i andra och tog tag i matchen redan från avsparken, så som jag velat att man skulle starta matchen i första halvlek. Och Anselmo kändes heltaggad när han kom in till andra halvlek, och var inblandad i ett par farligheter redan de första minuterna av andra halvlek. Och då hängde verkligen ett kvitteringsmål i luften faktiskt. Man hade då Anels skott i stolpen, plus ett rad skott som gick precis utanför vänstra stolpen. Men efter dryga timmen av matchen så tappade man en aning i pressen framåt, men fortsatte ändå att vara det bättre laget. Men tiden gick utan att HBK kunde gå få in någon kvittering, Sedan bytte man ju in Baqaj gör att få in ännu mer kraft anfallet. Men det kändes mer och mer som om det skulle bli ytterligare en bortaförlust. Men så kommer då läget efter 84 minuter. Då Anel får tag på bollen ute på vänsterkanten och slår in en låg boll i straffområdet. Men bollen går förbi alla spelare mitt i straffområdet. Men så står då Tommy alldeles ensam vid bortre stolpen och kan med högern (är ju vänsterfotad) styra in bollen. Kändes nästan overkligt, för HBK brukar ju inte lyckas få in en kvittering och framförallt inte i en bortamatch. Men det var alltså kvitterat. Det satte ju GAIS i en konstig situation då man hade haft ledningen i en timmes spel, skulle man nu alltså försöka gå på anfall igen. Men det blev HBK som tog hand om de sista minuterna också, och var inte allt för långt ifrån att även göra ett segermål. Men man fick alltså nöja sig med en poäng, något som trots att båda lagen gick för seger igår ändå kändes någorlunda för HBK.

Matchen igår liknande till stora delar hur de flesta andra bortamatcher i år har sett ut, men en tydlig skillnad. För även om då HBK ofta brukar starta matcherna någorlunda, så brukar man ju ändå förlora första halvlek, både spelmässigt och målmässigt, för man brukar ju allt som oftast ligga under i paus borta. Sedan kommer Lasse och säger att man har varit alldeles för dåliga och att man måste skärpa sig till andra. Också brukar de ganska ofta bli ett byte i paus för att ändra lite. Sedan så brukar man kom ut med en helt annan offensiv till andra halvlek, och man börjar fundera på varför man inte spelade såhär redan i första halvlek. Visst beror det väl lite på att motståndarna oftast leder och backar hem, men ändå. För nu har man ju oftast en uppförsbacke med ett underläge att hämta upp. Också kommer man till ett par riktigt bra lägen, oftast frilägen men igår stolpskott, men som inte går in och man känner bara hur matchen börjar rinna HBK ur händerna. Men skillnaden igår mot de andra bortamatcherna där man inte lyckas komma igen var att man alltså gjorde det igår. Att man kvitterade. Det var första man kunde ta poäng borta efter att kommit i underläge, och andra gånger man har kunnat göra mål efter att motståndarna tagit ledningen (Helsingborg är den andra). Så nu hoppas jag att man inte ger bort nästa bortamatch, mot Gelfe på måndag, som man gjort de flesta andra bortamatcher. Att man kan vara med redan i första halvlek. Men det är ju konstgräs på Strömvallen i Gävle, så där har vi ju ännu ett hinder att passera. Men det är bara att gå in i matchen och ge järnet.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"