För lamt

HBK fick alltså stryk igår mot Häcken med 2-0. Ett resultat som var rättvist då HBK var uddlösa och inte riktigt satte Häcken under någon press.

 

Till en början kändes det ändå lite intressant. Det kändes ganska planerat att låta Häcken ha mycket boll, och sedan försöka ställa om snabbt. Och då framförallt hitta Mackie i djupet. Och det var ett par gånger då man nästan gjorde det också, men par offsideavblåsningar innebar att det inte blev något av lägena. Men man tänkte att till slut så skulle förhoppningsvis Mackie lyckas hålla sig på rätt sida, och med sin fart kunna få ett riktigt farligt läge. Visst var det Häcken som höll mycket i bollen och kom framåt i banan, men man kom inte till de där riktigt farliga lägena. Men efter att Mackie hade hota ett par gånger precis i början så blev han mer och mer osynlig, och HBKs anfallsförsök kom ingen vart egentligen. Men så länge tyckte jag ändå att matchen var någorlunda jämn, med ett visst övertag till Häcken då. Men det stod ju helt klart att HBK inte hade samma energi igår som mot Kalmar. Men man vet ju hur mycket ett mål kan göra för HBK, för det såg man ju mot just Kalmar. Det var ju trots allt ganska tungt även då innan HBKs ledningsmål. Men så kommer då Häckens ledningsmål efter att Häcken-spelaren har fått ta sig fram alldeles för enkelt. Visst är det svårt att ta någon som kommer i fart, och det är ju också lätt att vara efterklok, men någon måste ju i alla fall försöka och inte ge honom det ytan han får. Men så blir det då mål, och då vet man ju hur det brukar gå. Det blir ju inte så att HBKs får extra energi av detta precis. Men 1-0 kan man ju, hur statistiken än ser ut, ta igen. Det kan ju räcka med ett läge. Men när sedan även 2-0 kommer bara några minuter senare, jag då börjar man verkligen tvivla på om det skulle bli några poäng. För som sagt HBK brukar inte kunna ta igen underlägen, blir ofta att man hänger med huvudena, och särskilt när det är två mål också. Men bollen är ju fortfarande rund, och det var ju fortfarande en halvlek kvar att spela. Men det skulle behövas en ordentlig tändning i halvtid, för det blev ingen vidare jakt innan pausvilan. Så man hoppades verkligen att Lasse skulle höja rösten i omklädningsrummet, för som det såg ut i första halvlek så får det inte se ut. Sedan tyckte jag även att man skulle göra ett byte för att få en ändring.

 

Och det var en tydligt irriterad Lasse Jacobsson som intervjuades i paus, som ansåg att vissa inte kom upp i seniorklass under första halvlek, så jag tror att man fick sig en utskällning i paus. Man bytte då också in Sise, vilket kanske inte var helt fel. Men att man tog ut Anel kändes lite konstigt, han tyckte jag ändå var en av dem som var bäst under första halvlek. Och Mackie hade ju varit den som utmanat Häcken-försvaret mest under första halvlek, och då flytta ner honom till mittfältet kändes lite konstigt. Men så gjorde man i alla fall. Men det gav väl egentligen ingen vidare resultat. Utan vid Sises jätteläge då man lyckas ta sig förbi målvakten. Men när han ska slå in bollen så snubblar han. Det var chansen att ta sig in i matchen igen, men det är ganska typiskt att det blir som det blir. HBK har väl något läge till som jag kommer ihåg var nära, men som jag nu har glömt hur det såg ut. Men egentligen så kom HBK aldrig riktigt till något riktigt reduceringsjakt. Utan Häcken kunde rätt så enkelt ta hem matchen.

 

Måste vara väldigt frustrerande för Lasse då spelarna gång på gång inte gör som han säger. För det är jag tämligen säker på att de inte gör. Och inställning, var hade den tagit vägen igår? Det var två stycken som visade vilja igår, och det var också de två som fick tre och två stjärnor av mig igår: Emil och Thydell. Och det är också oftast dessa som brukar kämpa från match till match. Och det är också därför Thydell får chansen, trots att det saknas en del i bollbehandlingen fortfarande. Det är för att han kämpar fram och tillbaka tills domaren blåser av. Men är det verkligen så att det ska vara en 17-åring som ska vissa de andra den rätta viljan? Nä, det är under all kritik det som de andra visar i inställning. Nu gäller det var och en av spelarna inser allvaret i situationen. För jag tror inte Lasse har så mycket mer han kan gör åt saken.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0