Förlust mot Häcken

HBK lyckades inte få med sig någon poäng hemma från matchen mot Häcken i Göteborg. Matchen slutade 2-0 till Hisingelaget efter två snabba mål i slutet av första halvlek som avgjorde matchen.

HBK kom till dagens match med denna uppställning:

Robin Malmkvist

Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Tommy Jönsson, Ryan Miller

Mikael Rosén

Kristoffer Thydell, Michael Görlitz, Anel Raskaj

Anselmo, Marcus Olsson

Det var också hemmalaget som började matchen bäst och blev det spelförande laget. HBK satsade mer på att kunna ta sig fram med snabba omställningar. Man letade också ofta efter Mackie längst fram, som om han inte hade varit precis på fel sida ett par gånger i början av matchen skulle ha kunnat skapa någon giftigt. För han fick några tillfällen att kunna utnyttja sin snabbhet, men som sagt så sprang han offside. Häcken försöker ta sig fram med mycket passningsspel, och det blir väl lite farligt då och då. Detta gjorde också att Häcken hade ett hyfsat bollinnehav. Framförallt så skapar man en rad hörnor i början. Men inte de direkta jättechanserna. Men matchen känns ändå lite Häckens, fast HBK kommer som sagt fram lite emellanåt. Men Häckens övertag ökar lite ju längre halvleken gick. Också kommer då 1-0. Josef Karlsson i Häcken kan komma i fart och få iväg ett skott vid straffområdeslinjen, som tar extra fart i gräset och går i mål via fingertopparna på Robin. Med tanke på hur det brukar gå när HBK kommer i underläge så kändes detta såklart tungt. Och tyvärr så tar det ju inte allt för lång tid innan även 2-0 kommer. Detta efter att René Makondele placerat in bollen från snäv vinkel utanför straffområdet. Och nu kändes ju matchen ganska körd egentligen, även om det var en halvlek kvar. Sedan händer det väl inte så mycket mer under första halvlek, utan det står 2-0 i paus.

Inför andra halvlek byter man in Sise och tar ut Anel. Det gör att Sise går in på topp och Mackie går ner som vänstermittfältare. Men det ger väl ingen direkt reaktion till en början. Men sedan för Sise ett jätteläge då han har lyckas runda Källqvist i Häcken-målet, men snubblar och tappar bollen. Det var en riktig chans att ta sig in i matchen igen. Och HBK skapar några lägen till under andra halvlek. Bl a har Anselmo en frispark. En egentligen så blir det inte särskilt farligt framför Häckens mål speciellt många gånger. För det är fortsatt Häcken som styr spelet och som är det lag som skapar mest. Och man hade ett par chanser att utöka sin ledning, bl a kommer Jonas Henriksson fri och Dominic Chatto nickar i ett fritt läge. Men inte heller dessa lägen resulterar i något mål. HBK gör ett byte till då man tar ut Anselmo och in Emir. Men inte heller detta gör någon större skillnad. Utan Häcken vinner matchen ganska rättvist med 2-0. HBK kan aldrig riktigt hota dem, utan det blev ytterligare en bortaförlust.