Kämparinsats

HBK kunde igår få med sig en poäng mot Örebro. Och det efter en match där man kämpade betydligt mer än senast.

Man var ju ganska orolig innan matchen med tanke på hur inställningen såg ut i matchen mot Häcken. Och Örebro har ju trots förlusten mot Djurgården senast sett vassa ut. Men när matchen sparkar igång så kändes det alltså ändå som om HBK tog tag lite i taktpinnen och hade ganska så snabbt lyckas skapa några intentioner. Men så har det ju faktiskt sett ut i ganska många av HBKs matcher, att man börjar ganska starkt första 10-15 minuterna men att man sedan tappar. Men någon som jag ganska snabbt reflekterade över var den kämparviljan som HBK visade. Ta bara en spelare som Sise som var precis överallt första kvarten. Så som han sprang har jag nog aldrig sätt honom springa. Men han var alltså inte ensam. Och detta gav ju också resultat, då man ofta gjorde det jobbigt för Örebrospelarna och kunde gång på gång klara av att sno bollen från de vita. Men trots det så kändes Örebro trots allt ganska farliga när man väl kom fram. Och fick vid några tillfällen ta sig nästan ända in i straffområdet innan någon HBK-spelare rörde dem. Och när första halvlek hade hunnit halvvägs så kändes väl spelet ganska jämt med chanser åt båda håll. Och framförallt så var det då Sise som skapade framåt för HBK. Det var länge sedan en anfallare i HBK tog sådan plats inne motståndarnas straffområde. Också fick han ju också sitt jätteläge då han trixar sig förbi ett par Örebroförsvarare. Men kommer väl lite väl nära målvakten och lyckas träffa honom i stället för få in bollen. Och när Örebro ganska så direkt efter alltså kan göra sitt mål så var det ju väldigt tungt. Målet kan inte säga så mycket om, en snygg långpass som tas ner väldigt snyggt och sätts säkert bredvid Robin, inte mycket att göra något åt. Men visst var det tungt.

Därför var det ju väldigt skönt att man fick in kvitteringsmål innan halvtidsvilan. Och även det är ju ett klassmål. Först Anels chipp fram och sedan Mackies kalla avslutning över Alvbåge i Örebros mål. Och det känns som om HBK lite tar med sig kraft från målet in i andra halvlek och börjar den bra. Och då känns det som om det inte är omöjligt att man kan få in ett ledningsmål. Men det känns som allt löpande och krigande tar ut sig rätt på spelarna ju längre halvleken lider. Och senare delen av halvleken så sitter man nästan i knäet på Robin under vissa perioder, men utan att Örebro kan skapa speciellt många riktigt farliga lägen. Man var väl in Texas där i slutet för att få in lite energi, då den nog var slut hos Mackie. Och visst springer Texas, något annat kan man inte väntas sig av honom. HBK har något läge i slutet som var farligt men som sagt så var det mycket boll hos Örebro. När Zvirre sedan visas ut så blir det ju verkligen bara för HBK att sett till att hålla tät de sista minuterna. Har fortfarande inte sett situationen så jag vet fortfarande inte om det var rätt att ge Zvirre rött kort. Men det löste ju sig . Det värsta är ju bara att Zvirre är avstängd mot GAIS på onsdag. Kändes väl som om HBK var ganska nöjda med poäng efteråt, mer än vad jag tror Örebro var.

Men det kändes rättvist med delad poäng, då båda lagen hade sina perioder och chanser att ta hem matchen. Men det som var riktigt positivt igår var ju helt klart med löpvilja och kämpaglöd man ändå visade. Så pass att Örebro till och med blev ganska frustrerade ibland. Och så många gånger man bara snodde bollen från Örebro, det kändes riktigt starkt. Även om det verkar som ”vissa” (läs Samuel Wowoah) nästan bad om det ibland. Hoppas nu verkligen bara man tar med sig det upp till Göteborg på onsdag mot GAIS. Och kanske att man då kan försöka stå distansen ut, och inte faller så djupt som man gjorde i slutet igår. Också extra cred då till Sise som sprang och skavde stora delar av matchen, precis som Mackie som nu gick upp i delad ledning i interna skytteligan. Sedan Robins spel som räddade Klubben ett flertal gånger. Men även de andra som verkligen stod upp och visade mer hjärta än den senaste tiden. Så hoppas verkligen man tar med sig det GAIS-matchen.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"