Kort mellan matcherna

Efter bara ett par dagars vila så är det imorgon återigen dags för HBK att spela allsvensk match. Denna gång uppe i Göteborg där man ska möta GAIS på Gamla Ullevi.

 

GAIS som för tillfället ligger på samma poäng som HBK och blandat och gett under säsongen, men blixtrar bland annat till mot Mjällby för några omgångar sedan, och även nära poängen i derbyt mot IFK Göteborg för ett tag sedan. Och finns en del spelare som man borde hålla koll på, så som Eyjólfur Hédinsson och förre HBK‑spelaren Joel Johansson. Så det så kommer det att bli en oerhört tuff match även imorgon.

 

HBK fick ju med sig en poäng senast mot Örebro efter en riktig krigarmatch. En klar förbättring från matchen innan mot Häcken där det ju var bedrövligt. Men nu är man alltså tillbaka i Göteborg, så då återstår det att se hur man kommer att prestera på bortaplan, något som man inte gjort tidigare i år.

 

Som sagt så var det en helt annan inställning i söndags mot Örebro än det har varit i många andra matcher, och då speciellt i jämförelse med matchen mot Häcken där det ju som sagt inte vara någon vidare alls. Men nu är det alltså bortaplan igen, och då brukar Klubben har svårare att tagga till tycker jag. Men jag hoppas verkligen att man har konserverat inställningen och attityden från söndags och tar med sig den upp imorgon. För jag vill absolut inte se att man likt man gjorde då senast man var i Göteborg när man helt hade tappat koncept från matchen innan. Då gällde det att man tappade inställningen från matchen mot Kalmar, där man ju stundtals spelade riktigt bra, men som alltså var helt bortblåst mot Häcken. Får ju sedan inte hoppas att det påverkar spelarna att det är så pass kort tid mellan matcherna. Men det tycker jag inte det ska göra, eller det får alltså inte göra det. För känner man sig sliten så bör man låta någon annan ta ens plats. För det får inte vara någon spelare som går in i matchen halvhjärtat, i så fall ska den spelaren omgående tas av planen så är det bara. Sedan var det ju kul att man pressade som man gjorde mot Örebro, och det gav ju resultat också då man lyckades sno bollen från Örebrospelarna ett antal gånger, och då är det ju betydligt kortare väg fram till mål också om man tar bollen högt upp. Samtidigt så stör man ju motståndarna och ser till att de inte får den tid de vill för att fått till de rätta passningarna. Istället så blir det alltså att de stressas fram till misstag som HBK alltså kan utnyttja och färre chanser för motståndarna. Nu hoppas jag bara att man gör samma sak imorgon och ger GAIS-spelarna lite tid på sig att kunna skapa något. För det brukar oftast inte löna sig att ligga långt ner i plan då motståndarna får bra med tid att kunna ta sig fram, plus att det alltså blir längre bit att sig fram till anfall. Så hög press imorgon, och kanske att man kan lyckas hålla upp pressen någorlunda hela matchen, då man föll lite väl djup i slutet mot Örebro.

 

Sedan i anfallsväg så gäller det som vanligt att våga. Och framförallt att man vågar fylla på, då det ganska ofta har varit alldeles för få spelare i straffområdet vid inlägg och liknande. Och sedan måste man hjälpa anfallaren mer med alternativ, annars blir man alldeles för enkla att stoppa. Och att man också genom att få med mer spelare i anfallet så kan man få längre anfall och lite press på motståndarna. För det har varit snabba omställningar hittills för HBK, som har skapat lite chanser förvisso, men det blir ju mer sporadiska lägen och då inte anfall på anfall. Så förhoppningsvis så kan man få till längre anfall imorgon. Och att man sedan då verkligen tar med sig inställningen. För varje match nu är oerhört viktig, och då gäller det att kämpa, kämpa, kämpa. Så in och bara kriga imorgon!

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0