Match på Hisingen

Efter nästan två veckors uppehåll p g a landslagsspel så är det imorgon åter dags för HBK att spela match i Allsvenskan. Det är bortamatch uppe i Göteborg, närmare bestämt Rambergsvallen på Hisingen. Där ska man möta Häcken. Återstår att se vad beslutet att spela matchen en fredag ger för reaktion på bl a intresset.

 

Häcken som för närvarande ligger precis i mitten av tabellen, på en åttondeplats, två poäng före HBK. Inför säsongen så var det en del som satte Häcken lite som en outsider, med en väldigt fin säsong förra året som nykomlingar. Men än så länge man har väl inte riktigt lyckas leva upp till det, utan man har blandat och gett en del, precis som de flesta andra lagen. Men man har ju fortfarande chansen att klättra någon placering med tanke på hur jämn tabellen är. För det är ett lag med många skickliga spelare. Däribland kan man ju nämna spelare som Jonas Henriksson, Mathias Ranégie och Dominik Chatto. Så det gäller verkligen att HBK-spelarna är på tårna redan från början imorgon, annars blir det oerhört tungt.

 

HBK fick ju till slut en seger senast hemma mot Kalmar med 2-1, efter en gäng sämre resultat. Men hade ju bara tagit poäng i två matchen sedan uppehållet innan dess. För väl se om HBK kan följa upp den matchen på ett bra sätt imorgon, eller om det bara var en lyckoträff.

 

HBK har nu alltså fått ett litet uppehåll där man kunnat ladda batterierna. För det kommer att behövas mycket kraft de resterna matcherna. Och det kommer att fortsatt behövas mycket kämpaglöd. Något som det ju har varit lite si och så med ibland, men som såg ganska bra ut mot Kalmar. Så förhoppningsvis så har man behållit den glöden även tills imorgon. För

det kommer definitivt krävas mycket krigande även imorgon, något annat tror jag inte. Så det gäller att man verkligen går in i varje duell och inte viker ner sig. Sedan att man inte ger Häcken-spelarna någon lugnt stund utan alltid jagar på och stör dem. För det finns flera spelare som inte behöver speciellt mycket ytor för att lyckas. Men sedan får man ju såklart akta sig för att bli ifrånspringa, då man ju inte alltid har de snabbaste längst bak.

 

Så lagom hög press imorgon är det som gäller. Men man ska ändå våga gå ganska högt, för man har ofta kört fast när man legat väldigt lågt. Det påverkar också offensiven då det blir längre väg till anfallet om man ligger lågt och tar bollen långt ner på egen planhalva.  Offensivt så måste man sedan också fortsätta våga och inte tveka. Man måste våga skjuta från lite distans då och då. Något som kanske ändå har blivit lite bättre på senare tid, men som kunde bli ännu bättre. Och att man försöker ta sig in i mitten lite oftare. För man väljer ju ofta att ta sig till inlägg istället. Och det är inte allt för ofta som inläggen blir riktigt bra. Så sikta lite oftare på att gå rakt på mål. Sedan gäller det ju också att man får igång passningsspelet för att kunna ta sig igenom Häckens backlinje. Man ska ju som vanligt försöka hålla bollen mest på marken, och bara lägga någon långboll då och då. För att med tanke på att ganska många av de offensiva spelarna i HBK är rätt korta så känns det ganska dumt att lägga för många långbollar. Men någon boll på djupet ibland får någon långt fram att springa på är ändå något som man ska använda sig av vid vissa tillfällen. Kan man sedan också börja hitta skärpa framför mål så är det ju också bra. Så nu hoppas jag att man har använt uppehållet på rätt sätt och förberett sig inför morgondagen, och resten av hösten, på rätt sätt. Så på med blåstället imorgon Klubben, och kämpa till sista svettdroppen!

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0