Seger i Gävle

HBK kom för tredje matchen i rad i ett 1-0-underläge. Men lyckades vända och kunde vinna matchen med 2-1 efter nervöst slut.

HBK ställde upp med detta manskap:

Robin Malmkvist

Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Tommy Jönsson, Ryan Miller

Anel Raskaj, Mikael Rosén

Michael Görlitz, Anselmo, Marcus Olsson

Joe Sise

Matchens första minuter var en aning avvaktande, inget lag som riktigt hundraprocentigt tog tag i initiativet. Men det var ändå Gelfe som skapade de första lägena, men HBK kändes trots allt ganska farliga när de kom framåt. Men man hamnade ganska tidigt i underläge… igen. För efter 8 minuter på en hörna som blir Robin hårt pressad och kan inte nå bollen som går rakt på Zvirre och in. Skulle ha varit frispark då Hasse Berggren ger Robin en armbåge i situationen, och hindrar honom från att ta bollen. Men det var inte så mycket att göra något åt, dömt är dömt. Men surt var det. Men det kändes ändå som om HBK trots allt, efter att man kommit igen efter underläge de två senaste matcherna, tog situationen lite mer med ro och inte började hänga med huvudena. Och man tog ganska så snabbt tag i taktpinnen också efter baklängesmålet. Men trots sitt spelövertag så hade man svårt att få till speciellt många skott. Men man fortsatte gnugga på, och fick till slut utdelning. För efter nästan en halvtimme så hittar Emil in med en boll i straffområdet, som Sise tar emot och vänder om sätter dit den, 1‑1. Allt med en spelare i ryggen. Oerhört starkt och oerhört gott. HBK fortsatte att vara det spelförande laget. Men fortfarande hade man svårt att komma till avslut. Och Gelfe kom väl också igen i slutet av halvleken och skapade lite hörnor och något lite vass läge. Bl a så fick Mikael Dahlberg komma upp alldeles för enkelt och få iväg en nick, men fick som tur var inte någon vidare fart på nicken. Utan de stod lika 1-1 i paus, vilket kändes någorlunda rättvist, men det lite fördel HBK trots allt.

HBK kom igång ganska bra i början av andra halvlek och tog ganska snabbt hand om spelet. Och man kom också till en del nästan-lägen, precis som i första halvlek, men det blev inte så många tillfällen då man kunde komma till något riktigt avslut. Men det kändes ändå som om ett mål för HBK inte alls hade varit orättvist. Men när ungefär halva andra halvlek hade gått så började HBK tappa lite i energi och rörelse. Lasse valde då att byta ut Anselmo för att ta in Saevarsson istället. Om det var ett defensivt byte eller var ett byte var att få in en spelare med mycket spring i bena det vet jag inte. Men Saevarsson gick in lite längre bak och jag tror Anel gick ut på kanten. Men precis när HBK alltså började tappa lite fart i offensiven, då smäller det till. För på en hörna av Görlitz kan Sise nicka in bollen bakom Hugosson i Gelfes mål. Sises andra mål, och HBK hade vänt. Sedan blev resterande cirka 20 minuter ganska nervösa. Och Gelfe kom fram vid några tillfällen och det osade katt ett par gånger. HBK tar bl a ut Anel och in Johnny för att stärka bakåt. Sedan får Sise också gå ut med en vrickat fot precis i slut, och Texas kom in. Men Gelfe får inte till det allra sista. Utan HBK kan alltså ta hem matchen med 2-1, och alltså seger på konstgräs.